Back Bay Penthouse

Back Bay, Boston, MA

About .......................................................................................

Residential renovation
Completion: 2007

Viewing
1 of 1
  • BACKBAY PENTHOUSE - RENOVATED KITCHEN
  • BACKBAY PENTHOUSE - DETAIL OF KITCHEN
  • BACKBAY PENTHOUSE - VIEW OF NEW STAIRS AND SCREEN
  • BACKBAY PENTHOUSE - RAIL DETAIL
  • BACKBAY PENTHOUSE - STAIR DETAIL
  • BACKBAY PENTHOUSE - NEW STAIRS TO ROOF DECK
  • BACKBAY PENTHOUSE - STAIR AND LATTICE DETAILS
  • commAvePent_sketch_01

Credits   ..............................................................................................................

  • Project Team
  • Hansy Better Barraza
  • Anthony J. Piermarini
  • James Smith
  • Construction
  • White Builders
  • Photography
  • John Horner

Overview   ..............................................................................................................

Located on the Penthouse level of a Back Bay Townhouse, the various prior renovations had clogged the main central space of the unit with a central bathroom compacting a miniscule kitchen area. The new design incorporates a strategy for sharing the natural light and reorienting the kitchen to create an open central kitchen where friends and family would gather. The new design also creates a private Master Bedroom suite with bathroom and built-in closet space. The new core of the home is conceived as a modern compliment to the historical character.