Bradley & Diegel Salon

Newbury Street, Boston, MA

About .......................................................................................

New hair salon
Completion: 2008

Viewing
1 of 1
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - ENTRY SCREEN DETAIL
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - GUEST RECEPTION DESK AND RETAIL
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - SHAMPOO LOUNGE AND STYLE GALLERY
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - DETAIL OF STYLING STATION AND SKYLIGHTS ABOVE
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - SALON STYLE GALLERY
  • BRADLEY & DIEGEL SALON - SHAMPOO LOUNGE
  • bradley_sketch_01
  • bradley_sketch_02

Credits   ..............................................................................................................

  • Project Team
  • Hansy Better Barraza
  • Anthony J. Piermarini
  • James Henry
  • Julia Jamrozik
  • Mechanical Engineer
  • Ibrahim + Ibrahim
  • Structural Engineer
  • Zerounian Associates
  • Construction
  • Up Right Builders
  • Photography
  • John Horner

Overview   ..............................................................................................................

A simple, elegant salon designed for the art of styling. The architecture of the Bradley & Deigel salon is conceived in terms similar to an artist’s studio. The architecture must recede in order to allow the stylists work to emerge. With the critical importance of lighting in the space, a series of skylights is developed to diffuse ambient light and demarcate the stylists’ stations. Each style area is equipped with a custom worktable that serves the customer and stylists equally. This furniture object holds cappuccinos, purses, handbags as easily as the blow drier, hot iron and snips. This architecture celebrates the blankness of background, subtle ambience, and repose, where the focus of one’s attention is redirected inward. The layout emphasizes the open styling area, punctuated by translucent sculptural lanterns over each work area. The wash area becomes a sublime room with subtle iridescent wall treatment and a halo of light.